Κατάλληλη Υπόδηση Αναβάτη

Κάθε αναβάτης μέσα στον εξοπλισμό για τη μηχανή του πέρα από κράνος και το μπουφάν χρειάζεται να φοράει και τα σωστά παπούτσια. Σε γενικές γραμμές οι μπότες μηχανής που επιλέγουμε θα πρέπει να είναι κατάλληλες για τη χρήση που θέλουμε να κάνουμε, αλλά πέρα από αυτό θα πρέπει να κοιτάμε κάποια βασικά χαρακτηριστικά πριν πάρουμε την τελική μας απόφαση.

Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τις 2 βασικές κατηγορίες που υπάρχουν:

  1. Παπούτσια για χρήση πόλης:
    Σε αυτή την κατηγορία έχουμε διάφορες επιλογές, οι οποίες είναι ιδανικές στην οδήγηση της μηχανής αλλά και στο περπάτημα μέσα στην πόλη. Εάν λοιπόν χρησιμοποιείται τη μοτοσυκλέτα σας καθημερινά στην εργασία σας ή και για κοντινές αποστάσεις βρίσκεστε στην σωστή κατηγορία! Εδώ συναντάμε παπούτσια με βασικά χαρακτηριστικά το αδιάβροχο δέρμα ως υλικό και το μέτριο ύψος, προκειμένου να καλύπτεται ο αστράγαλος. Οι σταθερές συνθετικές σόλες βοηθούν στο να σταματάτε με ασφάλεια στις στάσεις σας, ενώ είναι βολικά όταν πατάτε τα μαρσπιέ της μηχανής σας. Τέλος, καλό είναι να επιλέγουμε προστατευτικό ταχυτήτων για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στα μποτάκια μας, και να προτιμάμε τα σκουρόχρωμα χρώματα για πιο αραιό καθάρισμα.

  2. Μπότες για ταξίδια:
    Εάν επιλέγετε να ταξιδέψετε με τη μηχανή σε πιο μακρινούς προορισμούς θα πρέπει να κάνετε μια διαφορετική επιλογή σε μπότες. Σε αυτή τη κατηγόρια έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε 2 ύψη: μποτάκια που καλύπτουν τον αστράγαλο και μπότες που καλύπτουν τη γάμπα για τους πιο εξοικειωμένους. Εδώ συναντάμε παπούτσια με ενισχυμένη προστασία από πλαστικό, τα οποία σας προσφέρουν και αδιάβροχη προστασία. Διαθέτουν ενισχύσεις στη κνήμη, στη φτέρνα και αντιολισθητική σόλα. Οι ειδικές αυτές σόλες σας διασφαλίζουν τη σταθερότητα που αναζητάτε και κάνουν την οδήγηση της μηχανής σας πιο εύκολη! Η κυρίαρχη διαφορά ανάμεσα στα μποτάκια και στις μπότες μηχανής είναι ότι τα μποτάκια μπορούν να σας συνοδέψουν και εντός και εκτός πόλης ενώ οι μπότες είναι κυρίως για ταξίδια.

Ελπίζουμε οι παραπάνω πληροφορίες  να σας βοηθήσουν ώστε να κάνετε τη σωστή επιλογή και να διαλέξετε τα καταλληλότερα μποτάκια μηχανής για εσάς!