Bikers Gloves

Ξεκινώντας οι πιο σημαντικοί παράγοντες για να διαλέξουμε τα κατάλληλα γάντια είναι:

  1. να προσδιορίσουμε για το τι χρήση τα θέλουμε. Αν τα θέλουμε για μέσα στην πόλη καλό είναι να επιλέξουμε ένα κοντό γάντι, ενώ αν τα θέλουμε για ταξίδι θα πρέπει να είναι πιο μακρύ.
  2. να έχουν σωστή εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συμβουλευόμαστε πάντα τους πίνακες μεγεθών της κάθε εταιρίας.

Επίσης, είναι σημαντικό να είναι άνετα αλλά και στο κατάλληλο μέγεθος προκειμένου να μπορούμε να οδηγήσουμε τη μηχανή μας με ασφάλεια.Τι χαρακτηριστικά πρέπει να κοιτάμε λοιπόν πριν επιλέξουμε;

Υλικό κατασκευής:

Για να αγοράσουμε το κατάλληλο γάντι θα πρέπει να κοιτάξουμε 3 βασικά πράγματα ξεκινώντας από έξω προς τα μέσα. Πρώτα κοιτάμε το εξωτερικό κέλυφος κατασκευής, όπου εδώ συναντάμε αρκετά συχνά ως τεχνικό ύφασμα την cordura, η οποία έχει πολλούς τύπους και προσφέρει την ανάλογη προστασία. Έτσι, ανάλογα πάντα με την εταιρία αλλά και τον τύπο του υφάσματος μπορείτε να βρείτε γάντια που προσφέρουν μεγαλύτερη αντοχή και διάρκεια ακόμα και στις πιο κρύες μέρες, με άσχημες καιρικές συνθήκες. Αλλά, ακόμη και για καθημερινή χρήση αποτελούν μια ολοκληρωμένη λύση. Για παράδειγμα, τα γάντια μηχανής που συνδυάζουν cordura με δέρμα θεωρούνται πιο ανθεκτικά στο πέρασμα του χρόνου. Συνεχίζοντας, το επόμενο που θα πρέπει να κοιτάξουμε είναι η θερμική επένδυση, όπου εδώ ανάλογα πάντα με την εταιρία που θα επιλέξουμε θα έχουμε λιγότερη ή περισσότερη θερμική απόδοση. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι η αδιάβροχη επένδυση, όπου διαφέρει και αυτή ανάλογα με την εταιρία. Την αδιάβροχη μεμβράνη τη χωρίζουμε σε 2 τύπους: στη μεμβράνη που χρησιμοποιεί η κάθε εταιρία και στην Gore-Tex. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι η μεμβράνη Gore-Tex υπόσχεται μεγάλη ανοχή στο νερό ακόμα και στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες.

Ευελιξία:

Κανένα ζευγάρι γάντια δεν μπορεί να τα συνδυάσει όλα μαζί! Αυτό σημαίνει ότι καλό θα είναι να έχουμε διαφορετικό ζευγάρι για τους χειμερινούς μήνες και διαφορετικό για τους καλοκαιρινούς. Για παράδειγμα, τα κοντά γάντια είναι πιο άνετα όταν αρχίζει ο καιρός και ζεσταίνει, ενώ τα μακριά είναι κατάλληλα για τους κρύους μήνες, επειδή αποτρέπουν τον παγωμένο αέρα να περνάει μέσα από τα μανίκια μας. Οι διάτρητες επιφάνειες είναι ένα χαρακτηριστικό που διαθέτουν τα καλοκαιρινά γάντια για να έχουν καλύτερο εξαερισμό τα χέρια μας. Όσο για τη περίπτωση οδήγησης σε βροχή για αρκετή ώρα θα πρέπει να επισημάνουμε πως 2 ζευγάρια γάντια είναι απαραίτητα για την ασφαλέστερη οδήγησή μας.

Προστασίες:

Όλα τα γάντια μοτοσυκλέτας έχουν σκοπό και την προστασία των χεριών μας σε περίπτωση πτώσης. Ανάλογα με το μοντέλο, θα βρούμε και ενισχυμένα προστατευτικά. Φυσικά ανάλογα με τη χρήση που προορίζονται θα πρέπει να διαλέξουμε το κατάλληλο. Εάν για παράδειγμα τα θέλουμε για μέσα στην πόλη θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον προστατευτικά στις αρθρώσεις. Όσο για τους οπαδούς της υψηλής ταχύτητας και των μεγάλων αποστάσεων καλό θα ήταν να κινηθούν σε γάντια μηχανής πολύ ενισχυμένα με προστασίες σε όλα τα κρίσιμα σημεία.

Εφαρμογή:

Σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή εφαρμογή του γαντιού ιδιαίτερα ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρα. Ένα tip για όταν δοκιμάζετε γάντια μηχανής είναι ότι θα πρέπει όταν ανοίγετε τα δάκτυλα σας, να μην προκαλεί "τράβηγμα" αλλά να είναι άνετα στην κίνηση. Από την άλλη εάν θέλετε να παραγγείλετε μέσω eshop θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε τους πίνακες μεγεθών της κάθε εταιρίας. Επίσης καλό είναι όταν επιθυμείτε να αγοράσετε γάντια μηχανής, να φέρνετε μαζί σας το μπουφάν σας και να ελέγχετε έτσι ώστε το μανίκι του να εφαρμόζει ακριβώς με τα γάντια σας.

Κλείσιμο στο καρπό:

Το κλείσιμο στο καρπό με λουράκι ή Velcro είναι πολύ σημαντικό στοιχείο στα γάντια, αφού σταθεροποιεί το χέρι μας μέσα στο γάντι και ταυτόχρονα μας προστατεύει από τυχόν ατυχήματα. Ο συνδυασμός και των 2 προσφέρει τη μέγιστη ασφάλεια.

Τιμή:

Η τιμή παίζει σχεδόν πάντα ρόλο καθοριστικό στην ποιότητα ανάλογα και με τη χρήση που επιλέγουμε κάθε φορά. Όπως είναι λογικό οι τιμές διαφέρουν στα χειμερινά και τα καλοκαιρινά γάντια. Μια μέση τιμή λοιπόν στα καλοκαιρινά γάντια κυμαίνεται στα 35€. Όσο για τα χειμερινά εάν θέλουμε κοντό γάντι η μέση τιμή του είναι στα 45€ ενώ για μακρύ στα 75€.