Honda Africa

Ακούστε την συνέντευξη ηχογραφημένη εδώ

Δίνοντας συνέντευξη σε ραδιοφωνική εκπομπή ο κ. Τζώρτζης Γιώργος, ιδιοκτήτης του Bikers-World τόνισε τη σημασία της ασφάλειας των μοτοσυκλετιστών. Η συνέντευξη που ακολουθεί δόθηκε στην εκπομπή «Drive and Travel», στο ΣΠΟΡ FM.

Συστήματα μεταφοράς για βαλίτσες , σακίδια, γάντια και αδιάβροχα κερδίζουν σταδιακά έδαφος, ενώ στα «σπάργανα» βρίσκονται μπουφάν με αερόσακους που έχουν αρχίσει να κάνουν δειλά την εμφάνισή τους.

Αν ρωτήσεις έναν μηχανόβιο τι απολαμβάνει πιο πολύ όταν οδηγεί τη μηχανή του, σίγουρα θα σου πει η αίσθηση ελευθερίας που του προσφέρει. Και δεν έχει άδικο, αφού είναι ίσως το μοναδικό όχημα που δεν σε κάνει να νιώθεις περιορισμένος ως προς τις κινήσεις σου, ενώ ταυτόχρονα σε φέρνει σε απόλυτη επαφή με τη φύση.

Βασική βέβαια προϋπόθεση για την ασφαλή μετακίνηση μέσα στην πόλη ή κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού είναι ο κατάλληλος εξοπλισμός και σε αυτόν φυσικά δεν συμπεριλαμβάνεται μόνο το κράνος. Προτού βγάλουμε στην άσφαλτο τη μηχανή μας θα πρέπει να ζητήσουμε τη συμβουλή ενός έμπειρου επαγγελματία που θα μας κατευθύνει αναφορικά με το τι πρέπει να προμηθευτούμε σε επίπεδο αξεσουάρ, ανάλογα με τη μηχανή μας.

Από το 2005 το Bikers-World (Αλ. Παναγούλη 47 Νέα Ιωνία και Πειραιώς 86 Αθήνα) θεωρείται από τους «γκουρού» στο χώρο της μοτοσυκλέτας προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στο σύγχρονο Έλληνα αναβάτη. Αποτελεί δε βασικό συνεργάτη των μεγαλύτερων εταιρειών ανταλλακτικών (Honda, Suzuki, Kawasaki, Yamaha) ,και αξεσουάρ για τους λάτρεις της μοτοσικλέτας, ενώ διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από γνήσια και after προϊόντα, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια στο χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Bikers World Shop

Μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΠΟΡ FM , «Drive and Travel», – με τους Δημήτρη Μπαλή και Μαρία Ακριβού – ο ιδιοκτήτης του Biker’s-World, Γιώργος Τζώρτζης δήλωσε πως οι περισσότεροι αναβάτες φορούν κράνος, γεγονός στο οποίο έχει παίξει καθοριστικό ρόλο τόσο η καλύτερη ενημέρωση, όσο και η επιβολή «τσουχτερών» προστίμων από την τροχαία σε όσους παραβαίνουν τους κανόνες του ΚΟΚ.

Αποτιμώντας την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο, ο κ. Τζώρτζης επεσήμανε ότι καταγράφεται μια πτώση στα μπουφάν, ενώ οι πωλήσεις στα κράνη συνεχίζουν να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, χωρίς αυτό απαραίτητα να μεταφράζεται σε αύξηση τζίρου για τις εταιρείες, δεδομένου ότι έχει υποχωρήσει σημαντικά η τιμή κτήσης. «Η επιλογή κράνους έχει να κάνει πρωτίστως με τη χρήση της μοτοσυκλέτας. Διαφορετικό κράνος θα χρειαστεί ένας οδηγός που χρησιμοποιεί τη μοτοσυκλέτα του στην πόλη και διαφορετικό εκείνος που πραγματοποιεί συχνά ταξίδια. Ένα αξιόλογο κράνος μπορεί κανείς να το αποκτήσει με 200 ευρώ. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχνάνε ότι, όσο καλό και αν είναι το κράνος που έχουν αγοράσει, μετά από 5-6 χρόνια χρήσης ή όταν προκύψει κάποιο δυνατό χτύπημα επιβάλλεται αλλαγή του».

Αυξητική τάση στην απόκτηση εξοπλισμού

Συστήματα μεταφοράς για βαλίτσες , σακίδια, γάντια και αδιάβροχα κερδίζουν σταδιακά έδαφος, ενώ στα «σπάργανα» βρίσκονται μπουφάν με αερόσακους που έχουν αρχίσει να κάνουν δειλά την εμφάνισή τους στο εξωτερικό αποκτώντας το δικό τους κοινό.

Ο κ. Τζώρτζης συνιστά να έχουμε δύο ζευγάρια γάντια, καθώς σε ένα πολύωρο ταξίδι με βροχερές καιρικές συνθήκες, τα συγκεκριμένα αξεσουάρ αργούν να στεγνώσουν. Το μέσο κόστος για ένα καλής ποιότητας ζευγάρι γάντια ανέρχεται σε 60-70 ευρώ.