Kabuto Helmets

Το Bikers World φέρνει στο κατάστημα του και σας προτείνει κράνη της εταιρίας Kabuto.

Η εταιρία OGK Kabuto ιδρύθηκε το 1982 και είναι η νούμερο ένα εταιρία σε πωλήσεις κρανών στην Ιαπωνία.

Στο παρελθόν είχαν ξεκινήσει ως εταιρία, της οποίας τα κράνη τα χρησιμοποιούσαν οι μαχητές Σαμουράι. Σήμερα όπως και τότε εξακολουθούν να στηρίζονται τις ίδιες αξίες: τη δύναμη, τις δεξιότητες και την ποιότητα. Ως ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές κρανών στην Ιαπωνία, η εταιρία Kabuto διατηρεί μέχρι σήμερα στα προϊόντα της αυτές τις αξίες, πιστεύοντας πως ακόμα και ο καλύτερος έχει περιθώρια βελτίωσης.

Το πιο σημαντικό που αξίζει να γνωρίζουμε είναι ότι τα κράνη της διαθέτουν ένα πατενταρισμένο σύστημα σταθεροποίησης ονομαζόμενο wake stabilizer, το οποίο μειώνει σημαντικά το στροβιλισμό γύρω από το κράνος ελαττώνοντας την αντίσταση του κράνους όταν αναπτύσσει υψηλές ταχύτητες. Έτσι με την εξελισσόμενη τεχνολογία και την ασυμβίβαστη ποιότητά τους, η εταιρία Kabuto κατασκευάζει κράνη έχοντας δυο βασικούς κανόνες: την προστασία του αναβάτη και τη δημιουργία μοναδικών σχεδίων. Αναπτύσσει προϊόντα που ξεχωρίζουν βασισμένα στην ασφάλεια, προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία σε κράνη ιδανικά να καλύψουν τις απαιτήσεις όχι μόνο ενός καθημερινού αναβάτη αλλά και ενός επαγγελματία.

Επειδή ο σκοπός τους είναι η υψηλή απόδοση, η ασφάλεια και ο άριστος σχεδιασμός των κρανών διαθέτουν εξιδεικευμένο και έμπειρο προσωπικό που τους βοηθάει να παραμένουν η νούμερο ένα εταιρία κατασκευής κρανών στην Ιαπωνία.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

 «Από ένα απλό κομμάτι εξοπλισμού, μέρος του σώματος σου».

Τα σχέδια και οι μορφές που προσελκύουν τους ανθρώπους συνεχώς μεταβάλλονται. Το σχήμα κάθε κράνους δεν είναι μόνο θέμα εμφάνισης, αλλά λειτουργικότητας και άνεσης. «Το να σχεδιαστεί ο άνεμος, αυτό είναι η δημιουργικότητα των Kabuto κρανών».

«Η αποστολή μας είναι να δημιουργήσουμε εξαιρετικά κράνη. Όπως ο αέρας είναι κάτι που υπάρχει στην καθημερινότητά μας, έτσι και τα κράνη προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Με άλλα λόγια ο σκοπός μας είναι να σχεδιάσουμε ένα κράνος τόσο άνετο, σαν να είναι αόρατος αέρας που μας προστατεύει».

Mr. Hiroyuki Minami, Διευθυντής Ανάπτυξης προϊόντων

ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η έρευνα και η ανάπτυξη είναι μια συνεχής διαδικασία στην εταιρία Kabuto. Νέα πρωτότυπα δημιουργούνται με βάση τις μελέτες σχεδιασμού, που χρησιμοποιούν την προηγμένη ψηφιακή τεχνολογία.

Το σύστημα σταθεροποίησης Wake Stabilizer και το πρώτο άνω ενιαίο κεντρικό σύστημα αεραγωγού εφευρέθηκε, αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε από την εταιρία Kabuto. Αυτά τα επιτεύγματα είναι αποτέλεσμα εντατικής έρευνας και βασίζονται στην ροή του αέρα και την αεροδυναμική.

Σε μια από τις πιο προηγμένες σήραγγες αέρα στην Ιαπωνία, όπου σχεδιάστηκε για αεροδυναμικές δοκιμές αεροπλάνων, η εταιρία ανέλυσε τη ροή του αέρα που αναπτύσσεται στην επιφάνεια ενός κράνους. Πολλές ώρες έρευνας και ανάπτυξης που έχουν επενδυθεί στην οπτικοποίηση της ροής του αέρα και την ποσοτικοποίηση της αεροδυναμικής ανύψωσης, εγρήγορσης και αντίστασης που δημιουργούνται από τον αέρα. Ειδικοί από διάφορα πεδία όπως ο κύριος Akira Azuma, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου στο Τόκιο, ανακάλυψε και σχεδίασε μοναδικά αεροδυναμικά στοιχεία στο «αριστούργημα» όπως αποκαλείται της σειράς του, FF-5V. Το καλό έγινε ακόμα καλύτερο χωρίς να υπάρχουν συμβιβασμοί στην ασφάλεια και στην άνεση του αναβάτη.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Οι επιδόσεις ασφάλειας είναι ο απώτερος σκοπός των κρανών και ένα θέμα ανεξάντλητο. Η εταιρία χρησιμοποιεί τεχνική δύναμη και τις συνεχείς πληροφορίες του εργαστηρίου για τη δημιουργία νέων προϊόντων. Με την επανάληψη δοκιμών, το εξειδικευμένο προσωπικό της Kabuto εργάζεται ακούραστα προκειμένου να αναπτύξει υψηλής ασφάλειας και τεχνολογίας προϊόντα.

Με τις δοκιμές στα τεστ απορρόφησης επιδιώκουν την ασφάλεια σε ακραίες συνθήκες, χρησιμοποιώντας διαφορετικών ειδών κινήσεις του κεφαλιού. Ακόμη, τα τεστ διείσδυσης και συστήματος συγκράτησης πραγματοποιούνται επανειλημμένα για να ξεπερνούν τα υπάρχοντα πρότυπα πιστοποίησης, όπως ΟΕΕ, SNELL και DOT.

«Η αποστολή μας να δώσουμε τη μέγιστη σημασία στην ασφάλεια, είναι μια συνεχής προσπάθεια. Πιστεύω ότι η έρευνα είναι επίμονη και επεκτείνεται, καθώς και ότι αυτή η συνεχής εξέλιξη έχει αποδείξει ότι ο σχεδιασμός της ασφάλειας είναι μόνο ένα μέρος της εξίσωσης. Ο ενδελεχής έλεγχος της ποιότητας διεξάγεται επί όλων των συνιστώσεων, πρίν και κατά τη διάρκεια της παραγωγής. Μόλις το προϊόν συναρμολογηθεί απαιτούνται νέοι έλεγχοι. Όλες αυτές οι διεργασίες εφαρμόζονται για την αποφυγή παραγωγής ελαττωματικών προϊόντων. Η αποστολή μας είναι να δώσουμε τη μέγιστη ενέργεια μας στην επίδοση της ασφάλειας».

Νέες μειωμένες τιμές για το 2017

Δείτε όλα τα κράνη Kabuto ΕΔΩ