Το καλοκαίρι έχει φτάσει και αυτό σημαίνει ότι η υγρασία και η οι υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν πρόκληση για τον αναβάτη, προκειμένου να παραμένει ασφαλής και ταυτόχρονα άνετος κατά τη διάρκεια της βόλτας ή και του ταξιδιού του. Ο εξοπλισμός είναι απαραίτητος ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες γιατί πάνω απ'όλα προτρέχει η ασφάλεια και μετά τα τεχνικά χαρακτηριστικα για να παραμείνουμε όσο το δυνατό δροσεροί την καλοκαιρινή περίοδο. Ο καλοκαιρινός εξοπλισμός προσφέρει έναν εξαιρετικό συνδυασμό προστασίας που επιτρέπει τον αέρα να περνά γύρω από το σώμα του αναβάτη, δημιουργώντας ένα ψυκτικό αποτέλεσμα το οποίο, για όλες τις συνθήκες και τους προορισμούς, κάνει αυτές τις ζεστές βόλτες και τα ταξίδια να επιβιώσουν. Για να εξοπλιστείτε κατάλληλα μπορείτε να επιλέξετε μπουφάν, γάντια, κράνη και παντελόνια τα οποία είναι κατασκευασμένα από τα κατάλληλα υλικά έτσι ώστε να σας προσφέρουν μια άνετη και κυρίως ασφαλή διαδρομή.

Είναι καλό να γνωρίζουμε ότι όσο πιο υψηλή είναι η θερμοκρασία και όσο περισσότερος αέρας διαπερνά το σώμα μας τόσο καλύτερα γίνεται η διαδικασία εφίδρωσης και εξαερισμού. Αυτό γενικά έχει ως αποτέλεσμα το σώμα μας να χάνει μια σημαντική ποσότητα υγρών, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αφυδάτωση. Η λύση είναι όταν οδηγούμε με πολύ ζέστη θα πρέπει να κουβαλάμε πάντα μαζί μας μερικά υγρά σε κάποια τσάντα που να έχουμε εύκολη πρόσβαση ώστε να μπορούμε να ενυδατωνόμαστε όσο πιο συχνά στις στάσεις που θα κάνουμε.

Μπουφάν Μηχανής:

Τα διάτρητα μπουφάν μηχανής είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να παραμείνετε δροσεροί σε μια ζεστή μέρα το καλοκαίρι προστατεύοντάς σας παράλληλα από τους κινδύνους του δρόμου.Τα περισσότερα καλοκαιρινά μπουφάν φέρουν διάτρητα πάνελ στο εξωτερικό περίβλημα τους, τα οποία επιτρέπουν στον αέρα να εισέλθει στον αναβάτη. Όσο μεγαλύτερη η κάλυψη των πάνελ αυτών στο εξωτερικό των μπουφάν τόσο καλύτερο εξαερισμό θα έχουν.Σε κάποιες εταιρίες θα συναντήσουμε μπουφάν, τα οποία έχουν εσωτερική αφαιρούμενη αδιάβροχη επένδυση σε περίπτωση ξαφνικής βροχής. Φυσικά πρέπει πάντα να διαθέτουν προστατευτικά σε αγκώνες και ώμους για να παρέχετε και η κατάλληλη προστασία. 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ:

                          

 UNIK VZ-08 Γκρί/Κίτρινο    Revit Eclipse Brown      SPIDI Netstream Black-Grey     Revit GT-R Air White Black  

Παντελόνια Μηχανής:

Στα καλοκαιρινά παντελόνια μηχανής χρησιμοποιούνται παρόμοια υλικά με τα καλοκαιρινά μπουφάν. Είναι κατασκευασμένα από ελαφριά υλικά με διάτρητες επιφάνειες αλλά είναι και ανθεκτικά στη τριβή. Ακόμη, έχουν προστατευτικά για να προσφέρουν την απαραίτητη προστασία στα γόνατα και ένα επίπεδο προστασίας πολύ υψηλότερο από ένα απλό παντελόνι, όπως για παράδειγμα ένα τζιν. 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ:

                                

Scott All Terrain Pant Pro Dp     Revit Airwave Trousers Silver/anthracite

Γάντια Μηχανής:

Τα χέρια του αναβάτη είναι αυτά που χρειάζονται πάντα καλή προστασία από την τριβή και την κρούση, καθώς το φυσικό ένστικτο ενός ατόμου κατά τη διάρκεια μιας πτώσης είναι να βάλει τα χέρια του έξω προκειμένου να προστατεύσει το σώμα. Τους καλοκαιρινούς μήνες πρέπει να παραμένουν δροσερά και προστατευμένα κατάλληλα. Εδώ συναντάμε 2 ειδών γάντια: απο ύφασμα και από δέρμα. Πολύ συχνά συναντάμε και συνδυασμό των 2 αυτών υλικών. Για μεγαλύτερο εξαερισμό ακόμα μπορούμε να κοιτάξουμε για γάντια με τρύπες στα προστατευτικά.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ:

                    

Revit Striker 2 Black-White     UNIK X4 Λευκό/Μαύρο          TXR White-Blue              SHIMA Caliber Brown

Κράνη:

Και τελευταίο αλλά πιο σημαντικό η επιλογή του κράνους. Τα κράνη για το καλοκαίρι θα πρέπει να έχουν πάνω από 5 αεραγωγούς για να επιτρέπουν στον αέρα να ρέει μέσα στο κέλυφος του κράνους.

Τα Full Face κράνη έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να παγιδεύσουν τη θερμότητα λόγω της πλήρους κάλυψης του κεφαλιού τους αλλά είναι και τα πιο ασφαλή. Έτσι είναι απαραίτητο να έχουν όσο περισσότερους αεραγωγους γίνεται για την άνεση του αναβάτη.Τα Jet κράνη λόγω του σχεδιασμού τους επιτέπουν μεγαλύτερη ροή του αέρα αλλά δεν ενδείκνονται για ταξίδι ή μεγάλες αποστάσεις. Είναι προτιμότερα για εντός πόλης ή σε νησί. Τα 2 παραπάνω χαρακτηριστικά καλύπτονται με τα Ανοιγόμενα κράνη, τα οποία ως αρνητικό τους στοιχείο έχουν το επιπλέον βάρος.

Πρέπει να τονιστεί ότι η επιλογή του κράνους εξαρτάται καθαρά από τη χρήση την οποία θέλουμε να κάνουμε.

                          

   FULL FACE                                           JET                                               ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΑ

5 TIPS για παραμένετε δροσεροί το καλοκαίρι

  1. Μείνετε ενυδατωμένοι
  2. Προστατέψετε τα μάτια σας κρατώντας ένα ζευγάρι επιπλέον γυαλιά ηλίου στην τσάντα σας.
  3. Δροσιστείτε με κρύο νερό για να ανακούφιστείτε από τη ζέστη.
  4. Στην επιστροφή από την παραλία χρησιμοποιείστε μια βρεγμένη πετσέτα στη σέλα.
  5. Επιλέξτε κατά προτίμηση ένα ανοιχτόχρωμο κράνος και μπουφάν.