Η εταιρεία Vemar Helmets έχει καταγωγή από την Ιταλία. 

Από τη δεκαετία του '70 έως το '80, που άρχισε να εξαπλώνεται, λειτουργούσε παράγωντας σύνθετα υλικά. Η εταιρεία απόκτησε  εμπειρία πάνω στα υλικά κατασκευής μοτοσυκλετιστικών κρανών λειτουργώντας ως εταιρεία ΟΕΜ τα πρώτα χρόνια.

Λίγο πιο συγκεκριμενα και κάνοντας μια αναδρομή στην ιστορία της, τη δεκαετία του '70 η Vemar Helmets ιδρύθηκε από τον Riccardo Simoni. Το όνομά της προήλθε από τις λέξεις "Vetroresine Maremmone" όπου δήλωνε καθαρά το τομέα απασχόλησής της εταιρείας (fiberglass) αλλά και τη γεωγραφική της περιοχή στη νότια πλευρά της Tuscany της Ιταλίας με το όνομα Maremmo.

Τα σύνθετα υλικά που παρήγαγαν, τα χρησιμοποιούσαν για να κατασκευάζουν συστήματα αποθήκευσης υγρών όπως λάδι και κρασί.

Τη περίοδο του '80 με '90 η Vemar Helmets αναπτύχθηκε με γρήγορους ρυθμούς και απέκτησε εμπειρία χάρις την παραγωγή ΟΕΜ. Καθορίστηκε η ισχυρή ταυτότητα της και η διανομή των προϊόντων της εξαπλώθηκε από την Ιταλία σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο!

Το 2000-2009 η εταιρεία έθεσε στόχο τα προϊόντα της να παρέχουν: μοναδικό σχεδιασμό, καινοτομία και σύγχονη τεχνολολογία.

Ο σχεδιασμός από χρώμιο και τα νέα σύνθετα μείγματα από carbon, fiberglass, aramid fibers, τιτάνιο και Dyneema που ελέγχθηκαν, συντονίστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν στην παραγωγή. Όλες αυτές οι κανοτομίες και οι προσπάθειες για υψηλής ποιότητας προϊόντα βραβεύτηκαν με διεθνή βραβεία και κριτικές.

Από το 2010 μέχρι και σήμερα καινοτομεί και εστιάζει στην προστασία του αναβάτη. Ακόμη, η εταιρεία ανέπτυξε τη σειρά "Night Vision", που περιλαμβάνει ποικιλία κρανών με υψηλή ορατότητα και αντανακλώμενη επιφάνεια στο εξωτερικό τους περίβλημα. Η σειρά το 2012 επιλέχθηκε ως "καλύτερο νέο προϊόν" από τα MOTY Awards.

Η εταιρεία διαθέτει 40 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της μοτοσυκλέτας. Πάνω από 50 επαγγελματίες οδηγοί επιλέγουν να διαγωνίζονται με τη Vemar Helmets, έχοντας κερδίσει 5 εταιρικά βραβεία αλλά 36 νίκες πρωταθλήματος.

Vemar Ghibli: