Επιλογή χειμερινού εξοπλισμού αναβάτη

Καθώς οι μέρες περνάνε η θερμοκρασία πέφτει ολοένα και περισσότερο, γεγονός που σημαίνει ότι ως αναβάτες πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμάζουμε το χειμερινό εξοπλισμό για να έχουμε τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στον δρόμο.

Η οδήγηση όταν χειμωνιάζει είναι αρκετά επικίνδυνη εάν η ενδυμασία μας δεν είναι η κατάλληλη και αυτό συμβαίνει διότι δεν μπορούμε να οδηγήσουμε με άνεση και να είμαστε συγκεντρωμένοι όταν αισθανόμαστε έντονα το κρύο και τη βροχή.

Μπουφάν Μηχανής

Το μπουφάν μηχανής που θα επιλέξουμε είναι το πρώτο πιο σημαντικό. Ένα καλό χειμερινό μπουφάν μηχανής πρέπει να είναι αδιάβροχο ,αντιανεμικό, με προστατευτικά σε αγκώνες και ώμους και με θερμική επένδυση για το κρύο (για να προστατεύει το σώμα από το να χάνει πολύτιμη θερμότητα).

Επίσης, στα χαρακτηριστικά του θα πρέπει να περιλαμβάνονται αεραγωγοί με φερμουάρ εάν πρόκειται για μπουφάν 4 εποχών που θα μπορέσουμε να το φορέσουμε και τις πιο ζεστές μέρες, ώστε να έχετε την επιλογή ρυθμιζόμενου εξαερισμού όταν το χρειάζεστε αλλά και ανακλαστικά πάνελ για επιπλέον ορατότητα σε περιπτώσης ομίχλης και βροχής.

Οι κατηγορίες που θα συνατήσετε είναι :

  • 4 εποχών όπου διαθέτουν αφαιρούμενη εσωτερική θερμική και αδιάβροχη επένδυση
  • Χειμερινά
  • Urban-Πόλης όπου προορίζονται για αστική χρήση και διαφέρουν κυριώς λόγω του design τους χωρίς όμως να θυσιάζονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους

Η επιλογή για το μήκος είναι καθαρά θέμα της μηχανής που οδηγάμε και της θέσης οδήγησής της. Καλό θα είναι επίσης τα μπουφάν να έχουν πάνω από δυο τσέπες για την φυλαξη των προσωπικών σας αντικειμένων κατα τη διάρκεια της οδήγησής σας.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι οι αδιάβροχες μεμβράνες που θα συναντήσουμε στα μπουφάν μηχάνης αντέχουν ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες ακόμα και σε καταρακτώδη βροχή όχι όμως σε μεγάλη διάρκεια όπως για παράδειγμα σε ταξίδι 3-4 ώρες. Εκεί θα χρειαστούμε ένα αδιάβροχο σετ ή τζακετ που θα φορεθεί από πάνω.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ:

          

Revit Outback 2 Silver/Red    SPIDI Intercruiser H2Out BLACK    Scott Turn Pro DP Μαύρο   UNIK VZ-09 Αδιάβροχο Black/Fluo

Γάντια Μηχανής

Σε μια μοτοσικλέτα, τα χέρια είναι αυτά που ελέγχουν την οδήγηση για αυτό και πρέπει να προστατεύονται σωστά προκειμένου να σας κρατήσουν ασφαλείς και στη σωστή πορεία.

Έτσι όταν το κρύο φτάνει, ένα καλό ζευγάρι χειμερινά γάντια μηχανής είναι απαραίτητα. Τα τυπικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε είναι τα εξής:

  • Σωστό μέγεθος και εφαρμογή
  • Σκληρά προστατευτικά στις αρθρώσεις
  • Αδιάβροχα για προστασία των άκρων από τη βροχή και την κακοκαιρία
  • Θερμική επένδυση

Ακόμη μπορούμε να αναζητήσουμε γάντια με αναπνέουσα μεμβράνη για να αποφεύγεται ανεπιθύμητη υγρασία από τους ιδρωτοποιούς αδένες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ: 

            

                 UNIK Z23                           Revit Hydra H2O                      Spidi NK5 H2OUT Black                      SHIMA EVO 2

Παντελόνια Μηχανής

Τα πόδια είναι επίσης αρκετά εκτεθειμένα και η λύση είναι εύρεση ενός κατάλληλου παντελονιού μηχανής. Τα παντελόνια εκτός των jeans είναι αδιαβρόχα οπότε το πρόβλημα της προστασίας σε περίπτωση βροχής έχει επιλυθεί. Επίσης εξαιρετικά σημαντικό είναι να διαθέτουν πάντα προστασίες σε γόνατα και προαιρετικά στους γοφούς, αλλά και θερμική αφαιρούμενη επένδυση.

Οι κατηγορίες που μπορεί να βρεί κάποιος είναι:

Αναλόγως με την εταιρεία που έχουμε στο μπουφάν θα πρέπει να είναι και το παντελόνι της ίδιας εταιρείας αν θέλουμε να υπάρχει σύνδεση μεταξύ τους με φερμουάρ για μεγαλύτερη άνεση. Διαφορετικά μπορούμε να επιλέξουμε και άλλης εταιρείας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ: 

                                     

Παντελόνι αδιάβροχο UNIK TP01   Revit Factor 3 Men Black   Spidi X-Tour H2OUT Black   Scott All Terrain Pant Pro Dp

Αδιάβροχα

Όσο καλή και αν είναι η αδιαβροχη μεμβράνη σε ένα μπουφάν μηχανής δεν σημαίνει ότι θα μας καλύψει για μεγάλη διάρκεια πχ 3-4 ώρες, οπότε ένας αδιάβροχος εξοπλισμός είναι πολύ σημαντικός σε τέτοιες συνθήκες, καθώς είναι κατασκευασμένος να αποτρέπει αποτελεσματικά την είσοδο του νερού. 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ: 

                                     

        UNIK RP03                         Αδιάβροχο Σέτ Moritz          Αδιάβροχες Γκέτες Moritz        UNIK Αδιάβροχο Τζάκετ RJ01